• werken vanuit talent, hoe doe je dat?

Werk jij vanuit je talent?

Wie kent niet de zoektocht naar werk wat echt voldoening geeft. Vaak ben je jaren bezig om dit te finetunen. Soms lijkt het alsof je innerlijke navigatiesysteem niet afgesteld staat op ‘werken vanuit talent’ route, maar heb je onbedoeld gekozen voor de ‘trail en error’ afslag.

Dit kost je veel energie, vooral om de kwaliteit ‘hoog’ te kunnen houden. Terwijl werken vanuit je natuurlijke flow, vanuit datgene waar jij echt goed in bent, bijna als vanzelf gaat. Dit geeft je energie.

Op het juiste moment de juiste dingen doen, daar draait het om

Identificeer je talenten

Werken vanuit talent begint met het identificeren van je eigen talenten. Veel mensen zijn zich nog te weinig bewust wat nu echt hun unieke talentenpakket is, daar waar hun kracht ligt en kunnen dit nog niet als een ‘understatement’ benoemen. Als jouw talenten nog niet duidelijk zijn voor jezelf, dan neemt de kans op het echt kunnen ervaren van werkgeluk helaas vaak ook af.

Talenten optimaal benutten, vertaalt zich in een win-win situatie

Verandering door bewustwording

Wat zou het je geven als je hier verandering in aanbrengt en jouw talenten ook daadwerkelijk inzichtelijk maakt voor jezelf . Zodat je weet waar je sterktes liggen? En dat je tevens ook bewust bent welke valkuilen eventueel blokkerend kunnen doorwerken om je talenten echt vol te benutten.

Bewustwording hierin brengt de stap om jouw talenten te gebruiken dichterbij.

Focussen kost minder inspanning

Door te werken vanuit je talent ga je je vooral focussen op dingen waar je van nature goed in bent. Als je een taak uitvoert volgens je talent kost het je veel minder inspanning dan een taak die daar niet goed bij aansluit. Gebruiken van talent overstijgt het niveau van gewone vaardigheden en is daardoor juist een sleutel naar succes.

Wil je verandering aanbrengen om je talenten vol te benutten en voortaan je navigatiesysteem te tunen op ‘werken vanuit talent’? Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie over hoe ik je kan helpen om jouw talent in één A4 inzichtelijk te maken en je meer uit je huidige functie kunt halen door je talenten aan te spreken. Bekijk ook de talentontwikkelprogramma’s.

Henriette Legel

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen?

Nieuwsgierig naar jouw talenten? Zodat jij gericht kunt groeien? Plan een vrijblijvend strategiegesprek in.