Ken je jouw drijfveren?

Wat zet jou aan tot actie?

Waar loop jij warm voor? Wat beweegt jou werkelijk? Dit zijn een paar vragen naar jouw drijfveren. Drijfveren zijn de motor achter je gedrag en bepalen je levensdoel; de richting die je kiest. Waarom doe jij iets wel of juist niet? Wat geeft jou energie en plezier en wat juist niet? Hoe meer jouw onderliggende drijfveren in leven en werk tot uiting komen, des te beter zul je tot je recht komen en het beste van jezelf kunnen geven. Inzicht in je drijfveren geeft je de mogelijkheid om meer grip te krijgen op hetgeen je van binnen écht motiveert. Dit is de basis om te kunnen werken vanuit je talent.

Drijfveren kunnen dienen als richtingaanwijzer tot het maken van de juiste keuzes.

Weet jij waarom je doet wat je doet?

Als je meer over je eigen drijfveren te weten wil komen, geeft de Talentenscan een mooi overzicht.  Deze talentscan geeft zicht op je drijfveren die aansluiten bij je talenten en natuurlijke kwaliteiten die energie geven. De scan is gebaseerd op de analytische leer van de Zwitserse psycholoog Carl Gustav Jung. Inzicht in de Talentenscan werkt als een katalysator voor zelfontwikkeling.

Wat levert inzicht in je drijfveren op?

1. Drijfveren kunnen dienen als richtingaanwijzer tot het maken van de juiste keuzes.
Helderheid in je drijfveren geven je inzicht in wat jij werkelijk belangrijk vindt in het leven. Weten wat je werkelijk beweegt, helpt om gerichte keuzes te maken om de juiste ‘fit’ in je werk te vinden. Wanneer je baan een verlengstuk is van wie je bent, dan is motivatie van buitenaf niet nodig en ga je s morgens met plezier aan het werk. De omgeving is dan een context om je eigen potentieel maximaal te ontwikkelen.

2. Helpt je om effectiever te communiceren
Als je iemands z’n drijfveren leert kennen, kun je daar in de communicatie gebruik van maken door je ook te richten op de behoeften en drijfveren van je gesprekspartner. Hierdoor vergroot je jouw blikveld waardoor wederzijds begrip gestimuleerd wordt, dit kan bijdragen tot een effectievere communicatie.

3. Draagt bij aan de motivatie binnen je team
Begrip voor én inzet van elkaars drijfveren geeft meer plezier en effectiviteit binnen een team. Werknemers ervaren meer voldoening en zijn gelukkiger in een functie waarin hun talenten goed benut worden. Wil je als team een boost geven aan jullie ontwikkeling en onderlinge samenwerking? Denk dan eens aan het programma ‘Teamontwikkeling’.

Begrip voor én inzet van elkaars drijfveren geeft meer plezier en effectiviteit binnen een team.

Wanneer zet jij de eerste stap?

Wil jij ontdekken vanuit welke drijfveren je in beweging komt om zo meer bewuste keuzes te maken in je gedrag en in je leven of wil je meer zicht hebben op intrinsieke motivatie van jouw teamleden, dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Henriette Legel

Wat zijn jouw drijfveren?

Ben je nieuwsgierig naar jouw drijfveren? Neem dan via telefoon of mail even contact met mij op.