Organisatieontwikkeling

Verbinden van mens en strategie

Medewerkers vormen het DNA van de organisatie. Als medewerkers hun talenten kunnen inzetten voor een inspirerende missie, constructief kunnen samenwerken en kansen krijgen voor groei, dan zullen medewerkers excelleren en de organisatie floreren.

De talentontwikkelprogramma’s van Ezzenzie ontsluiten het groeipotentieel in mensen en verbindt dit aan strategie op 3 niveaus; individueel, teams en organisatie.

Door de individuele bijdrage te koppelen aan de context van de organisatie, kan er voor elk vraagstuk een passend ontwikkeltraject worden afgestemd.

Professionals die hun talenten inzetten, presteren optimaal. Door uit te gaan van ambitie én potentieel, verloopt ontwikkeling gericht en duurzaam. Met als direct resultaat: betere prestaties, meer werkplezier en minder uitval.

Maximale focus

Ezzenzie heeft maximale focus voor groei en ontwikkeling van je medewerkers.

Met als resultaat:  

 • De juiste mensen op de juiste plek
 • Duurzame waarde op de lange termijn
 • Succesvol navigeren bij veranderingen
 • Behalen van strategische doelstellingen

Dat bereiken we met talentontwikkelprogamma’s en assessments.

Wil je meer weten over hoe Ezzenzie jouw organisatie laat groeien?

Plan een vrijblijvend strategiegesprek.

Faciliteren in ontwikkeling

Faciliteren in ontwikkeling geeft dan ook winst voor de professional én de organisatie.

Winst voor de professional:

 • Het ervaren van werkgeluk doordat talent wordt benut

Winst voor de organisatie:

 • Stijgende medewerkerstevredenheid
 • Hogere productiviteit door een betere fit tussen taak en talent
 • Minder uitval en duurzame inzetbaarheid

Groei-Curve: de medewerker binnen de organisatie

De verbinding tussen ontwikkeling van medewerkers en groei van de organisatie maken we inzichtelijk door de Groei-Curve. Deze maakt het volgende visueel:

 • In welke fase de organisatie of het team zich bevindt; van exploratie tot optimalisatie
 • In welke mate de professional zich bij de fase aansluit

Deze input geeft daarmee richting aan de ontwikkeling van de professional in relatie tot groei van de organisatie. Zo verbinden we de ontwikkeling van medewerkers aan de prestatieverbetering van de organisatie.

Persoonlijke ontwikkeling door Ezzenzie

Vijf sleutels voor duurzaam succes

 • Analyse

  Een scherpe analyse van ontwikkelbehoeften – in lijn met de organisatiedoelen – zorgt ervoor dat er gericht koers kan worden gezet.

 • Resultaat

  Kwaliteitsverbetering vraagt erom dat het dynamische veld tussen organisatie en professional actief in het traject wordt betrokken. Resultaat volgt dan ‘vanzelf’.

 • Ervaring

  Expertise op gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en vitaliteit is onontbeerlijk voor elk ontwikkeltraject.

 • Online assessment tools

  Het gericht inzetten van de juiste online assessment tools geeft ontwikkelprogramma’s een vliegende start.

 • Interactieve online benadering

  Interactieve digitale communicatie tussen de bijeenkomsten door zorgt voor intensivering van het ontwikkelingsproces.

EZZENZIE ervaringen

Henriette is een echte ambachtsvrouw! Ze heeft me fantastisch geholpen bij de 2 vragen die centraal stonden bij mijn traject en als bonus heb ik nog vele andere inzichten opgedaan!

We hebben hier veel aandacht voor het ontwikkelen van talent. Daarbij zie ik Henriette als een strategisch partner. Niet voor niets heeft ze hier al zo’n 30 mensen gecoacht.

Henriette is mijn vertrouwenspersoon voor werk- én privézaken. Ik sta nu sterker in mijn schoenen: persoonlijk en binnen het bedrijf.

Henriette weet bij mensen binnen te komen. Ze helpt je om de kern te bereiken, zodat je daarna met praktische handvatten je uitdagingen kunt aanpakken.

Onze interne samenwerking is enorm verbeterd. Ieder doet waar hij goed in is én waar hij het meeste plezier uit haalt. Nu vormen we een sterk front.

Ik liep wat vast, maar al na één gesprek merkte ik verandering. Inmiddels ben ik uit mijn vicieuze cirkel gebroken. Dat geeft me zóveel overzicht en rust…

Henriette weet zich goed te verbinden met degene die ze coacht en met mij als haar formele opdrachtgever. Een gouden combinatie!

Dankzij Henriette ben ik een betere directeur geworden. Alledaagse taken geef ik nu uit handen, zodat ik me echt op de toekomst van het bedrijf kan richten.

Onze kennismaking begon bij het ontwikkeltraject van twee sleutelpersonen in de organisatie. Inmiddels is het hele managementteam aangesloten, met als resultaat dat we nu beter presteren als individu én als team.